Ads 468x60px

Pages

Meggyes morzsás süti

2101.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
16 dkg margarin,
25 dkg cukor,
3 tojás,
27,5 dkg liszt,
4 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
csipetnyi só,
a bevonathoz:
12,5 dkg margarin,
15 dkg cukor,
20 dkg liszt,
2,5 dkg darabolt mandula,
1/2 teáskanál reszelt citromhéj,
1/2 teáskanál fahéj,
2 üveg kimagozott meggybefőtt,
a szóráshoz:
1 evőkanál cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A margarint és a cukrot habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és az egészet keverjük habosra. A sütőport adjuk a liszthez, szitáljuk bele a tojásos margarinmasszába, majd tegyük bele a sót és a citromhéjat is, és az egészet dolgozzuk össze alaposan. Simítsuk a tésztát margarinnal megkent sütőlemezre. A bevonathoz keverjük habosra a margarint, adjuk hozzá a cukrot, a lisztet, a mandulát, a citromhéjat és fahéjat. Kézzel gyúrjuk morzsásra, és a lecsöpögtetett meggyel, felváltva haránt csíkokkal osszuk el a sütemény tetején. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük, majd szórjuk meg cukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése