2101.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
16 dkg
margarin,
25 dkg cukor,
3 tojás,
27,5 dkg
liszt,
4 teáskanál
sütőpor,
1 teáskanál
reszelt citromhéj,
csipetnyi só,
a bevonathoz:
12,5 dkg
margarin,
15 dkg cukor,
20 dkg liszt,
2,5 dkg
darabolt mandula,
1/2 teáskanál
reszelt citromhéj,
1/2 teáskanál
fahéj,
2 üveg kimagozott
meggybefőtt,
a szóráshoz:
1 evőkanál cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A margarint és
a cukrot habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként adjuk
hozzá a tojásokat, és az egészet keverjük habosra. A sütőport adjuk a liszthez,
szitáljuk bele a tojásos margarinmasszába, majd tegyük bele a sót és a citromhéjat
is, és az egészet dolgozzuk össze alaposan. Simítsuk a tésztát margarinnal
megkent sütőlemezre. A bevonathoz keverjük habosra a margarint, adjuk hozzá a
cukrot, a lisztet, a mandulát, a citromhéjat és fahéjat. Kézzel gyúrjuk morzsásra,
és a lecsöpögtetett meggyel, felváltva haránt csíkokkal osszuk el a sütemény
tetején. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük, majd szórjuk meg cukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése