1977.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
13 dkg margarin,
20 dkg cukor,
3 tojás,
1 kávéskanál sütőpor,
20 dkg liszt,
2 evőkanál kakaó,
kevés margarin és zsemlemorzsa a
forma kenéséhez,
a krémhez:
30 dkg margarin,
25 dkg cukor,
4 dl lej,
3 evőkanál búzadara,
2 citrom lereszelt héja,
a mázhoz:
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál kakaó,
3 evőkanál cukor,
6 dkg margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a cukrot a felolvasztott
margarinhoz, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat és keverjük az egészet
habosra. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Osszuk a tésztát két részre,
az egyik felébe tegyünk 2 evőkanál kakaót, és kikent, lisztezett tortaformában
egyenként süssük meg. A sütés 180°C-on, kb. 35 percig tart. Miután kihűlt,
mindkét tortalapot vágjuk két lapra, és töltsük meg a krémmel, melynek
vastagsága 1,5-2 cm legyen. A krémhez készítsünk a tejből a búzadarával
tejbegrízt. Hűtsük ki, reszeljük bele a citrom héját, és adjuk hozzá a
margarinnal habosra kevert cukrot. Az egészet verjük fel, és 20 percre tegyük hűtőszekrénybe.
Vonjuk be a torta tetejét és oldalát langyos csokimázzal. A máz elkészítéséhez
a tejfölt, a kakaót és a cukrot főzzük sűrűsödésig, majd keverjük bele a
margarint, és újból főzzük fel.