2124.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg
margarin,
25 dkg cukor,
csipetnyi só,
6 tojás,
3 dkg kakaó,
1 teáskanál
instant kávépor,
50 dkg liszt,
1 csomag
sütőpor,
1,25 dl tej,
12,5 dkg
koktélcseresznye,
5 dkg aprított
dió,
a sütőforma
kikenéséhez:
margarin,
a mázhoz:
1
tojásfehérje,
20 dkg
porcukor,
a díszítéshez:
felezett dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk ki habosra
a margarint a cukorral és a sóval, amíg a cukor feloldódik. Ezután adjuk hozzá
a tojásokat egyenként, és habosítsuk tovább. Végül adjuk hozzá a kakaót és az
instant kávéport is. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a tejjel
váltakozva keverjük a tojásos masszához. A műveletet addig folytassuk, amíg a
liszt el nem fogy, és a tészta a keverőről nehezen válik le. A
koktélcseresznyét felezzük el, és keverjük az aprított dióval együtt a tésztához.
A sütőformát kenjük ki margarinnal, öntsük bele a tésztát, és simítsuk le, majd
előmelegített sütőben 175 °C-on kb. 75 percig süssük. Sütés után borítsuk ki a
formából, és hűtsük le. Verjük fel a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá,
az öntettel vonjuk be a tészta felületét, és díszítsük felezett dióbéllel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése