2118.
HOZZÁVALÓK:
2,5 dl víz,
25 dkg liszt,
6 tojás,
5 dkg vaj,
csipetnyi só,
4 adag
csokoládéöntet,
1 evőkanál
porcukor,
2 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel
a vizet a vajjal, szórjuk bele a sót és a cukrot, majd adjuk hozzá a lisztet is.
A masszát addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Közben folyamatosan
keverjük. Miután a tűzről levettük, hagyjuk kissé lehűlni, majd egyenként keverjük
bele a tojásokat. 180 fokra felhevített olajba két teáskanál segítségével rakjunk
kis halmokat, és süssük meg 1-2 perc alatt. Csöpögtessük le a felesleges olajat,
Hűtsük ki, és vágjuk félbe, majd vastagon kenjük meg a keményre vert
tejszínhabbal. Két fél habos fánkot illesszünk össze és öntsük le a
csokoládémártással, majd tegyük hűtőszekrénybe. Szúrjunk bele fogvájót, úgy
tegyük az asztalra, és a porcukorral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése