Ads 468x60px

Pages

Norvég torta

2129.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
6 tojás,
10 dkg cukor,
a töltelékhez:
3 szelet főzőcsokoládé,
15 dkg vaj (vagy margarin),
20 dkg cukor,
2 tojás,
2 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. Habverővel keverjük ki a tojássárgáját a cukorral. Verjük habbá a tojásfehérjét, keverjük össze a sárgájával, és a liszttel. Kivajazott formában, közepesre előmelegített sütőben 15-20 percig süssük. Hűtsük ki és vágjuk 3 lapra. A töltelék elkészítéséhez vágjuk apróra a csokit, amiből 3-4 evőkanálnyit tegyünk el. Keverjük habosra a cukrot a vajjal, üssük bele a tojásokat, és addig keverjük, míg krémszerűvé válik. Az első tortalapra kenjük a krém felét, szórjuk meg csokival, majd a második lapot ráborítva ismét kenjük meg krémmel és szórjuk meg csokival. A tetejére tegyünk tejszínhabot, szórjuk meg csokival. Jól behűtve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése