2134.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
5 dkg
búzadara,
2 dkg vaj vagy
margarin,
2 evőkanál
cukor,
25 dkg tetszés
szerinti gyümölcs,
4 evőkanál
szörp a gyümölcsnek megfelelő ízben,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a
tejet, majd a sóval ízesítve szórjuk bele a búzadarát, és főzzük sűrűre. Közben
folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen. Ha már sűrű, keverjük bele a cukrot
és a vajat. A tűzről lehúzva hagyjuk langyosra hűlni, majd forgassuk bele a kimagozott,
feldarabolt gyümölcsöket. Négy kehelypoharat töltsünk meg a gyümölcsös darával,
a tetejére is tegyünk néhány szem gyümölcsöt, majd a szörppel locsoljuk le. Tegyük
hűtőszekrénybe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése