Ads 468x60px

Pages

Bábafogak

2157.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
5 dl pálinka (törköly vagy szilva),
1/2 csomag sütőpor,
porcukor,
só,
vaníliáscukor,
20 dkg barackdzsem,
3 dl barackpálinka.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, egy mokkáskanál porcukorral, és egy csipetnyi sóval. Készítsünk fészket a közepébe, ebbe tegyük a tejfölt, a tojássárgákat, és a pálinkát. Gyúrjuk levestészta keménységű tésztává, jól kidolgozzuk. Sodorjunk a tésztából – konyharuhával letakart félóra pihentetés után – kisujjnyi vastag rudakat, amiket daraboljunk 7-8 cm hosszúságúra. A rudacskákat vágjuk be félig egyik végüknél 3 cm hosszan, majd fordítsuk el a rudacskákat kilencven fokkal, és hasonlóan metsszük be. Ezután a tésztánkat úgy alakítsuk ki, mintha háromláb lenne. Néhány perc, pihentetés után bő olajban süssük. A szép pirosra sült tésztát még melegen forgassuk vaníliás porcukorba. A frissen sült bábafogak kicsit kemények, de barackpálinkás lekvárral fogyasztva kitűnőek.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése