2154.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1 tojás,
1/2 csomag
sütőpor,
2-3 evőkanál
tejföl,
a töltelékhez:
25 dkg túró,
5 dkg mazsola,
1 csomag
vaníliáscukor,
1 dl tejföl,
1 tojás,
12 dkg cukor,
csipetnyi
reszelt citromhéj,
10 dkg vaj,
a sütéshez:
5 dl tej,
1 csomag
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a
lisztet a tojással, a sütőporral és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható
tésztát kapjunk. Törjük át a túrót, majd keverjük össze a mazsolával, a
cukorral, a vaníliáscukorral, a tejföllel és a tojással, és ízesítsük a reszelt
citromhéjjal. Nyújtsuk a tésztát vékonyra, és locsoljuk meg a megolvasztott
vajjal. Kenjük rá a túrós tölteléket, és göngyöljük fel. Helyezzük a tésztát egy
mélyebb kivajazott tepsibe. Öntsük le a vaníliáscukorral ízesített tejjel. Előmelegített
sütőben 200 fokon 50-55 percig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése