2155.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg mák,
1 narancs,
1 evőkanál
méz,
1 dl tejföl,
5 dkg mazsola,
15 dkg cukor,
2 dkg
vaníliáscukor,
1 evőkanál
búzadara,
1 csomag
réteslap,
1 evőkanál
olaj,
5 dkg
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy tálban
dolgozzuk össze a darált mákot a kockákra vágott narancs darabokkal, a vékonyra
metélt narancshéjjal, a mézzel, kevés tejföllel, a mazsolával, a cukorral, a
vaníliáscukorral és a búzadarával. Terítsük a réteslapot vizezett konyharuhára,
csöpögtessünk rá kevés olajat, és a tölteléket rúd alakban helyezzük el rajta.
A konyharuha segítéségével göngyöljük fel a rétest, ügyelve arra, hogy a
tölteléket mindenhol egyenletesen borítsa a tészta. Fektessük vékonyan
olajozott tepsibe, kenjük meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben süssük szép
pirosra. Tálaláskor ízlés szerint hintsük meg porcukorral, a tetejét díszítsük narancsszeletekkel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése