Ads 468x60px

Pages

Narancsos-mákos rétes

2155.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg mák,
1 narancs,
1 evőkanál méz,
1 dl tejföl,
5 dkg mazsola,
15 dkg cukor,
2 dkg vaníliáscukor,
1 evőkanál búzadara,
1 csomag réteslap,
1 evőkanál olaj,
5 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy tálban dolgozzuk össze a darált mákot a kockákra vágott narancs darabokkal, a vékonyra metélt narancshéjjal, a mézzel, kevés tejföllel, a mazsolával, a cukorral, a vaníliáscukorral és a búzadarával. Terítsük a réteslapot vizezett konyharuhára, csöpögtessünk rá kevés olajat, és a tölteléket rúd alakban helyezzük el rajta. A konyharuha segítéségével göngyöljük fel a rétest, ügyelve arra, hogy a tölteléket mindenhol egyenletesen borítsa a tészta. Fektessük vékonyan olajozott tepsibe, kenjük meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Tálaláskor ízlés szerint hintsük meg porcukorral, a tetejét díszítsük narancsszeletekkel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése