Ads 468x60px

Pages

Francia almatortácska

2172.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
37,5 dkg liszt,
25 dkg margarin,
12,5 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 kávéskanál sütőpor,
1 tojássárgája,
a krémhez:
4,5 dl tej,
1 csomag fahéjas pudingpor,
4 evőkanál cukor,
4 db hámozott alma,
méz az almák kenéséhez.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, morzsoljuk el benne a margarint, és a többi hozzávalóval gyúrjunk belőle tésztát. Nyújtsuk 4 mm vastagságúra, és szúrjunk ki 12 centis köröket. Minden másodiknak 8 centis kört szúrjunk ki a közepéből, és ezt a peremet helyezzük a teli, tojással megkent lapra. Széleit nyomkodjuk le és 180 fokon félig süssük meg. A tejből, a pudingporból és a cukorból főzzünk sűrű krémet, 1 evőkanálnyit tegyünk a sütemények közepére. Simítsuk el, majd szeletelt almával rakjuk ki, kenjük meg mézzel az almákat, és süssük aranysárgára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése