2172.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
37,5 dkg liszt,
25 dkg
margarin,
12,5 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 kávéskanál
sütőpor,
1
tojássárgája,
a krémhez:
4,5 dl tej,
1 csomag fahéjas
pudingpor,
4 evőkanál
cukor,
4 db hámozott
alma,
méz az almák
kenéséhez.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a
lisztet a sütőporral, morzsoljuk el benne a margarint, és a többi hozzávalóval gyúrjunk
belőle tésztát. Nyújtsuk 4 mm vastagságúra, és szúrjunk ki 12 centis köröket.
Minden másodiknak 8 centis kört szúrjunk ki a közepéből, és ezt a peremet
helyezzük a teli, tojással megkent lapra. Széleit nyomkodjuk le és 180 fokon
félig süssük meg. A tejből, a pudingporból és a cukorból főzzünk sűrű krémet, 1
evőkanálnyit tegyünk a sütemények közepére. Simítsuk el, majd szeletelt almával
rakjuk ki, kenjük meg mézzel az almákat, és süssük aranysárgára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése