Ads 468x60px

Pages

Jánoshalmi kapros-túrós lepény

2170.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
só,
1 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
8 dkg vaj vagy zsír,
2 dl tej,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
2 tojás,
1 kanál búzadara,
1 csomó kapor,
só,
cukor.
a tetejére:
1 tojássárgája,
1 kanál tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel az élesztőt egy kevés tejben egy pici cukorral.  A lisztet, tojást, vajat, élesztős tejet, sót, s a többi tejet simára dolgozzuk össze, és gyúrjunk belőle nem túl kemény tésztát.  Langyos helyen letakarva kelesszük duplájára. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, és tegyük jól kizsírozott tepsibe.  Míg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Keverjük el a szitán áttört túrót egy kanál búzadarával, a tojások sárgájával. Végül adjuk hozzá a tojások felvert habját, egy kevés sót és cukrot és a finomra vágott kaprot is.  A tölteléket kenjük a tészta tetejére, és lassan süssük meg.  Mielőtt egészen megsülne, a tetejét kenőtollal kenjük meg a tejföl és a tojássárgája keverékével. Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, és csak azután daraboljuk fel négyszögletes darabokra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése