2170.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
só,
1 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
8 dkg vaj vagy
zsír,
2 dl tej,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
2 tojás,
1 kanál
búzadara,
1 csomó kapor,
só,
cukor.
a tetejére:
1
tojássárgája,
1 kanál
tejföl.
ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel az
élesztőt egy kevés tejben egy pici cukorral.
A lisztet, tojást, vajat, élesztős tejet, sót, s a többi tejet simára dolgozzuk
össze, és gyúrjunk belőle nem túl kemény tésztát. Langyos helyen letakarva kelesszük duplájára.
Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, és tegyük jól kizsírozott tepsibe. Míg a tészta pihen, készítsük el a
tölteléket. Keverjük el a szitán áttört túrót egy kanál búzadarával, a tojások sárgájával.
Végül adjuk hozzá a tojások felvert habját, egy kevés sót és cukrot és a
finomra vágott kaprot is. A tölteléket kenjük
a tészta tetejére, és lassan süssük meg.
Mielőtt egészen megsülne, a tetejét kenőtollal kenjük meg a tejföl és a
tojássárgája keverékével. Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, és csak
azután daraboljuk fel négyszögletes darabokra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése