2166.
HOZZÁVALÓK:
2 dl vaj,
1/2 teáskanál
só,
1 teáskanál
vanília,
1 dl folyékony,
illatos méz,
5 dl átszitált
finomliszt,
2 dl finomra
vágott dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük krémmé
a vajat a sóval és a vaníliával. Verjük tovább, és közben vékony sugárban adagoljuk
a krémhez a mézet. Keverjük hozzá a lisztet és a diót. A hűtőben pihentessük
egy óra hosszat. Sodorjunk a tésztából kb. 4 cm átmérőjű rudakat és csomagoljuk
mindegyiket sütőpapírba. Hűtsük ismét egy óra hosszat, majd szeleteljük fel kb.
egy centiméter vastag korongokra. 175 fokon süssük, vékonyan kizsírozott
tepsiben 12-14 percig. 35-40 db lesz belőle.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése