2169.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg cukor,
1 vaníliarúd,
3 tojás,
4 evőkanál
tej,
22,5 dkg
liszt,
5 dkg étkezési
keményítő,
2 teáskanál
sütőpor,
10 dkg
mazsola,
3 evőkanál
rum,
75 dkg
savanykás alma,
1/2 citrom,
1/2 teáskanál
őrölt fahéj,
késhegynyi
őrölt szegfűszeg.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra
a vajat 10 dkg cukorral. Adjuk a vaníliarúd belsejének felét a tojássárgákkal,
meg a tejjel együtt a habbá vert vajhoz. Ezután keverjük evőkanalanként a
masszához a sütőporral elkevert lisztet. Szórjuk a lereszelt citromhéjat a
vékony szeletekre vágott almára, és adjuk még hozzá az 5 dkg cukorral, a
fűszerekkel és a rumba áztatott mazsolával elkevert citrom levét is. A sütőt melegítsük
elő 200 fokra. A sütőlemezt vajazzuk ki alaposan, simítsuk rá a tésztamasszát,
és kenjük meg az almás töltelékkel. A sütő közepén 25 percig süssük. Közben a
tojásfehérjéket a maradék cukorral és a megmaradt vaníliával ízesítve verjük kemény
habbá, a darált mandulát is keverjük bele. A habos masszát kenjük a sütőből
kivett tészta tetejére. A sütő alsó részén további 20 perc alatt készre süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése