Ads 468x60px

Pages

Lengyel almáslepény

2169.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg cukor,
1 vaníliarúd,
3 tojás,
4 evőkanál tej,
22,5 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
2 teáskanál sütőpor,
10 dkg mazsola,
3 evőkanál rum,
75 dkg savanykás alma,
1/2 citrom,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
késhegynyi őrölt szegfűszeg.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat 10 dkg cukorral. Adjuk a vaníliarúd belsejének felét a tojássárgákkal, meg a tejjel együtt a habbá vert vajhoz. Ezután keverjük evőkanalanként a masszához a sütőporral elkevert lisztet. Szórjuk a lereszelt citromhéjat a vékony szeletekre vágott almára, és adjuk még hozzá az 5 dkg cukorral, a fűszerekkel és a rumba áztatott mazsolával elkevert citrom levét is. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A sütőlemezt vajazzuk ki alaposan, simítsuk rá a tésztamasszát, és kenjük meg az almás töltelékkel. A sütő közepén 25 percig süssük. Közben a tojásfehérjéket a maradék cukorral és a megmaradt vaníliával ízesítve verjük kemény habbá, a darált mandulát is keverjük bele. A habos masszát kenjük a sütőből kivett tészta tetejére. A sütő alsó részén további 20 perc alatt készre süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése