Ads 468x60px

Pages

Margarin szelet

2168.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
5 dkg margarin,
5 tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
20 dkg cukor,
1 evőkanál méz,
a krémhez:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
5 dl tej,
4 evőkanál liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a margarint és a mézet, és végül a szódabikarbónával összekevert lisztet. Osszuk 3 egyenlő részre, mindegyiket nyújtsuk ki tepsi nagyságúra, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben egymás után süssük meg a lapokat. Keverjük simára a tejet a liszttel, és gőz fölött vagy kis lángon főzzük sűrűre. Keverjük bele a cukrot, és kihűlésig kavarjuk, amikor már langyos, darabolva adjuk hozzá a vajat. Az egészet keverjük simára, osszuk kétfelé, az egyikbe tegyünk kakaót, a másikba vaníliáscukrot. Az egyik lapot kenjük meg a barna krémmel, a másikat a vaníliással. A tetejére bármilyen mázat tehetünk, ízlés szerint hintsük meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése