2168.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
5 dkg
margarin,
5 tojás,
1 kávéskanál
szódabikarbóna,
20 dkg cukor,
1 evőkanál
méz,
a krémhez:
20 dkg
margarin,
20 dkg
porcukor,
5 dl tej,
4 evőkanál
liszt,
1 csomag
vaníliáscukor,
1 evőkanál
kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük
habosra a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a margarint és a mézet, és
végül a szódabikarbónával összekevert lisztet. Osszuk 3 egyenlő részre,
mindegyiket nyújtsuk ki tepsi nagyságúra, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben
egymás után süssük meg a lapokat. Keverjük simára a tejet a liszttel, és gőz
fölött vagy kis lángon főzzük sűrűre. Keverjük bele a cukrot, és kihűlésig kavarjuk,
amikor már langyos, darabolva adjuk hozzá a vajat. Az egészet keverjük simára,
osszuk kétfelé, az egyikbe tegyünk kakaót, a másikba vaníliáscukrot. Az egyik
lapot kenjük meg a barna krémmel, a másikat a vaníliással. A tetejére bármilyen
mázat tehetünk, ízlés szerint hintsük meg porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése