2161.
HOZZÁVALÓK:
26 dkg
rétesliszt,
4 tojás,
26 dkg
porcukor,
9 evőkanál
olaj,
1 csomag
sütőpor,
2 evőkanál
kakaó,
a krémhez:
1 csomag
pudingpor,
2 dl tej,
25 dkg
margarin,
20 dkg cukor,
a mázhoz:
5 evőkanál
kakaó,
5 evőkanál
cukor,
5 evőkanál
margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
Alaposan keverjük
ki a 4 tojás sárgáját a porcukorral, majd apránként adjunk hozzá 10 evőkanál
meleg vizet, 7 evőkanál olajat, és a sütőporral elkevert réteslisztet. Végül adjuk
hozzá a tojáshabot is. Osszuk ketté a masszát: az egyik felébe keverjük a
kakaót és 1 evőkanál vizet, meg a maradék 2 evőkanál olajat. Öntsük kizsírozott
őzgerincformába, és mérsékelten meleg sütőben süssük. A másik fele sárga marad.
A kisült tésztát vágjuk ujjnyi szeletekre, majd egy sárga- és egy barna szelet
tésztát az alábbi krémmel ragasztunk össze: a pudingport keverjük simára a
tejjel, és főzzük fel. Hűtsük ki, adjuk hozzá a margarint, melyet a cukorral már
kikevertünk. A felsorakoztatott összeragasztott szeleteket vonjuk be a
kakaómázzal: főzzünk szirupot a cukorból, kakaóból, 5 kanál vízzel. Keverjük simára
a margarinnal, és ezzel vonjuk be a tésztát. Tegyük hűtőbe néhány órára, majd
ferdén szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése