2175.
Rákóczi János receptje alapján
HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
12 dkg darált
dió,
5 tojás,
4 dkg finom
morzsa,
1 evőkanál
finomra darált kávé,
vanília.
ELKÉSZÍTÉS:
5 dkg cukrot
habosra keverünk a tojássárgájával, vaníliával ízesítjük. A tojásfehérjét 4 dkg
cukorral kemény habbá verjük, és könnyedén hozzákeverjük a morzsával
összekevert kávéval, dióval együtt. Kikent, lisztezett tortaformában
mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: 20 dkg vajat
habosra keverünk 20 dkg cukorral. Két tojássárgáját egy evőkanál liszttel, 1 dl
erős feketekávéval simára keverünk, felforraljuk, és többszöri keverés mellett
kihűtjük. Hozzáadjuk a vajhoz, amellyel még jó habosra kikeverjük, és rummal
vagy kávélikőrrel ízesítjük. A kihűlt tortát három részre vágjuk, megtöltjük a
krémmel, tetejét, oldalát is vékonyan bekenjük. Csokoládédarával vagy apró
kockára vágott ostyával beszórjuk, és jól kifagyasztjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése