2180.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 bögre teljes
őrlésű liszt,
1 bögre sima
fehér liszt,
2 dkg élesztő,
vagy sütőpor,
1/2 bögre
olaj,
1,5 bögre víz,
2 evőkanál
méz,
mazsola,
vágott dió,
1 csapott
mokkáskanál só,
a krémhez:
1 bögre hántolt
köles,
pici só,
2-3 evőkanál
méz,
1 csomag
vaníliáscukor,
ízlés szerint
mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta
hozzávalóit gyúrjuk lágy kenyértésztává, simítsuk tűzhely méretű nagy tepsibe,
és kelés után lassan süssük. A krémhez főzzük meg lassan a kölest pici sóval 3
bögre vízben (kb. 20 perc). Turmixoljuk össze a mézzel, a vaníliáscukorral, és
a mazsolával. Tetszés szerint ízesíthetjük citrom-, kókusz-, dió-, mák-, vagy
almakrémmel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése