2182.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
25 dkg
kolozsvári füstölt szalonna,
3 tojássárgája,
3 evőkanál
tejföl,
2 dkg élesztő,
1 egész tojás
a tészta megkenéséhez,
1 teáskanál
só,
1 mokkáskanál
köménymag,
1 mokkáskanál
törött fekete bors.
ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk át kétszer
a füstölt szalonnát, majd dolgozzuk össze alaposan a liszttel, az elmorzsolt
élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, és a borssal. Ha a tészta
már teljesen sima, lisztezzük be a tetejét, és mély tálba téve tiszta
konyharuhával takarjuk le. Meleg helyen kelesszük duplájára, ezután lisztezett
deszkán még egyszer jól gyúrjuk át, majd vékonyra nyújtva hajtsuk négyrét. 30
percnyi pihentetés után nyújtsuk 1 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval
szaggassuk ki. Tetejét kenjük meg egy egész, felvert tojással, szórjuk meg köménymaggal,
és előmelegített forró sütőbe tolva közepes lángon süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése