Ads 468x60px

Pages

Kolozsvári pogácsa

2182.

HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
25 dkg kolozsvári füstölt szalonna,
3 tojássárgája,
3 evőkanál tejföl,
2 dkg élesztő,
1 egész tojás a tészta megkenéséhez,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál köménymag,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk át kétszer a füstölt szalonnát, majd dolgozzuk össze alaposan a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, és a borssal. Ha a tészta már teljesen sima, lisztezzük be a tetejét, és mély tálba téve tiszta konyharuhával takarjuk le. Meleg helyen kelesszük duplájára, ezután lisztezett deszkán még egyszer jól gyúrjuk át, majd vékonyra nyújtva hajtsuk négyrét. 30 percnyi pihentetés után nyújtsuk 1 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tetejét kenjük meg egy egész, felvert tojással, szórjuk meg köménymaggal, és előmelegített forró sütőbe tolva közepes lángon süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése